Audrey+Punnett.png

Invitat/ invitați

Dr. Audrey Punnett

Categoria

Formare continua

Format

Live/Online

Durata

7 & 4h

The Children

Importanța jocului nu poate fi subliniată îndeajuns de mult în munca noastră cu copiii, însă diferența dintre jocul obișnuit, terapia prin joc și jocul analitic nu este adesea clară. Aceste diferențe vor fi discutate, precum și provocările tipice care apar cu copiii vor fi examinate în contextul schimbărilor de dezvoltare din viața copilului. Indiferent de orientarea teoretică sau de stilul de parenting, vor fi oferite modalități practice de a lucra cu copiii. În plus, în cea de-a doua zi, va fi explorată în detaliu utilizarea jocului cu nisip în cadrul lucrului cu un copil mic.
18 martie - IMPORTANȚA JOCULUI
Ce este jocul? Cum văd diferiți teoreticieni jocul? Care sunt diferențele dintre jocul obișnuit, terapia prin joc și jocul analitic? Vor fi discutate calificările terapeutului, caracteristicile pacientului, evaluarea și planificarea tratamentului, precum și etapele și strategiile de tratament. Vor fi trecute în revistă, cu ajutorul unor materiale de lucru, aspecte specifice privind creșterea comunicării dintre părinți și copii și stabilirea unor limite adecvate. Dificultățile atenționale, anxietatea și depresia vor fi discutate pe scurt în contextul cazului unui copil. Vor fi oferite oportunități de joc pentru a îmbunătăți experiența de învățare.
19 martie - DE LA COPILUL INTERIOR LA COPILUL DIN CABINET
Semnificația simbolului, așa cum se manifestă în psihologia jungiană și în nisip, va fi prezentată prin ilustrarea activității terapeutice a unui băiat. Cazul lui "Danny" va demonstra abordarea simbolică prin amplificarea simbolurilor și legătura lor cu arhetipurile. În plus, terapia sa combină utilizarea terapiei prin joc, a terapiei prin nisip și a analizei jungiene, care au încununat munca sa sufletească. Pentru a descoperi semnificația simbolului în acest caz, vom analiza semnificația simbolurilor, contextul în care au avut loc, faza de dezvoltare a vieții copilului, poziția sa în familie și posibilitățile de înțelegere a acestora prin mit sau basm.

Ora evenimentului

10:00 - 17:00 & 10:00 - 14:00

Data evenimentului:

18 - 19 martie 2023

Informații invitat/ invitați

Audrey+Punnett.png

Invitat/ invitați

Dr. Audrey Punnett

Vicepreședintele pentru Americi al International Society of Sandplay Therapy (ISST), editorul a două volume dedicate analizei jungiene în lucrul cu copii și autoarea unui volum dedicat temei orfanului.