Iulia Feordeanu
Este psihoterapeut și supervizor Jungian (Colegiul Psihologilor din România), analist Jungian (International Association for Analytic Psychology), trainer pentru traineri Sandwork Expresiv (International Association for Expressive Sandwork), educator pentru părinți (Secure Attachment Family Education® Mentor), manager de proiecte și trainer pentru adulți.
A studiat Psihologia la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației (2002) și a urmat cursurile Masterului de Psihologie Analitică Jungiană la Universitatea Titu Maiorescu (2004) și programul de formare în psihoterapie analitică jungiană din Romania. A obținut dreptul de practica în 2005 prin Federația Română de Psihoterapie și în 2006, ulterior înființării Colegiului Psihologilor din Romania a obținut dreptul de practică în psihoterapie urmat de certificarea ca supervizor pentru psihoterapie analitică.
Între 2012 și 2018 a urmat cursurile de formare ca analist Jungian prin programul de routerat al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică.
A urmat procese de formare în terapii expresive ca Authentic Movement (Miscare Autentica), art-terapie și terapia prin jocul cu nisip.
A urmat cursuri de formare cu formatori recunoscuți pe plan internațional din Societatea Internațională pentru Terapie Sand-Play (ISST),
Asociația Internațională de Sandwork Expresiv (IAES),
Asociația Internațională de Psihologie Analitică (IAAP),
Institutul de Terapii Familiale din Florența (ITTF),
Școala Pariziană de Gestalt-Terapie (EPG),
precum și cu formatori români din
Asociația de Psihologie Analitică din Romania (ARPA),
Societatea de Gestalt Terapie din Romania (SGTR),
Institutul de Psihologie și Psihoterapie Adleriană (IPPA)
Începând din 1998 până în prezent a avut oportunitatea de a lucra succesiv în mediul corporativ, în mediul de educație privată și în mediul organizațiilor non-guvernamentale, colaborând cu diverse instituții de stat și ONG-uri naționale și internaționale. În aceste contexte diverse a desfașurat activități formative: trainiguri pentru specialiști, programe de educație pentru părinți, pentru asistenți maternali, pentru profesori sau consilieri școlari, cursuri pentru elevi și workshopuri tematice pentru studenți în programul de formare de tip routerat al IAAP.
Practică psihoterapia în cabinetul privat din 2005, având experiență în terapii individuale, supervizare pentru psihoterapeuți, lucrul cu adolescenți, părinți, cupluri, precum și lucrul cu grupuri mici și cursuri de dezvoltare personală pentru adulți.
Este membru fondator al Societății Române de Analiză Jungiană și membru al Asociației Internaționale de Psihologie Jungiană (IAAP).
Date de contact:
iulia.feordeanu@
tel: +40 721 348 574
Lavinia Ţânculescu-Popa
Lavinia Țânculescu-Popa este, din punct de vedere al expertizei profesionale, o îmbinare între un practician şi un teoretician. Este doctor în psihologie, titlu obţinut la UBB Cluj, iar din 2006 este cadru didactic asociat în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice unde predă cursurile de Diagnoză organizaţională şi Econometrie (HR Metrics) și al Universității Transilvania din Brasov, Facultatea de Psihologie.
Lavinia este, de asemenea, lector universitar în cadrul Universității Hyperion din București si Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Psihologie, unde predă cursurile de Psihologie a Creativității, Psihologie Organizațională și Managerială, Psihologia Muncii și Atelierul de Practică Profesională.
De asemenea, este unul dintre lectorii programului de routerat desfășurat sub egida IAAP pentru viitorii analiști români, unde susține cursurile de Tipologie și de Mitologie Românească.
Este, de asemenea, psihoterapeut (cu practică privată din 2006), analist Jungian și supervizor, certificat IAAP, psiholog clinician principal, coach şi consultant cu o experienţă de lucru cu organizaţii din România şi din străinătate de peste 20 ani în domeniul consultanţei în domeniul capitalului uman și psihologiei industriale și organizaționale, dintre care, 10 ani în cadrul a două dintre cele mai mari patru companii de audit şi consultanţă din lume (PricewaterhouseCoopers şi Deloitte Consulting).
Lavinia este membru în șapte asociații internaționale (SIOP, EAWOP, EAPP, AGAP, EASA, ICF si IAAP), în trei asociații românești, Societatea Română de Analiză Jungiană (SRAJ), Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO) și unul dintre tutorii cursului de Diagnoză organizațională desfășurată pe platforma virtuală a APIO.
Este membru al Consiliului Director în cadrul Rețelei Europene de Antropologie Psihologică, autor a unei colecții de interviuri și co-editor pentru acest volum ce va apărea în curând la Routledge (UK). Pe lângă acest volum, Lavinia a primit invitația de a publica în cadrul a trei volume internaționale din sfera psihologiei analitice, să prezinte lucrările sale în cadrul a 8 conferințe internaționale, iar lista sa de lucrări depașește 30 de articole și capitole de carte ca autor unic și co-autor.
Pe lângă studiile masterale în Psihoterapie și Psihodiagnostic și în Psihoterapie analitică, Lavinia a absolvit un master în studii culturale: etnologie, antropologie și folclor (în cadrul Facultății de Litere a Universității București) și, în prezent, urmează un modul de master în studii religioase: texte și tradiții (în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității București).
Date de contact:
lavinia.tanculescu@
tel: +40 730 585 799
Andrei Tudor Chiriac
Este psiholog clinician principal & supervizor și analist & supervizor Jungian (International Association for Analytic Psychology).
A studiat psihologia în cadrul Facultății de Psihologie și Sociologie din cadrul Universității Spiru Haret (2004) ulterior urmând cursurile Masterului de Psihologie Analitică (2006) din cadrul aceleiași universități continuând cu programul de formare în psihoterapie analitică din Romania. Ulterior a urmat cursurile de formare în Consiliere de Copil și Familie de Natură Psihodinamică din cadrul Fundației Internaționale Copil și Familie (2009).
În 2006 a fost înregistrat ca student al Institutului de C.G.Jung din Kusnacht pentru ca în 2012 să continue studiile ca student în cadrul programului de Routerat coordonat de către International Association for Analytic Psychology finalizând studiile în 2019 când la Congresul de la Viena primește diploma de Analist Jungian.
În 2004 și-a început cariera clinică în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” unde a avut oportunitatea să devină coordonatorul programului pilot al Organizației Mondiale a Sănătății al Centrului Comunitar Pilot de Sănătate Mintală din Romania. Ulterior a lucrat și în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia” secția 17 pentru ca în prezent să revină în cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”.
În paralel cu practica din spital are propria practică privată încă din anul 2005 unde activează ca analist jungian.
Arii de expertiză:
- Intervenție clinică pentru pacienți adulți cu probleme psihopatologice;
- Supervizare clinică;
- Analiză jungiană pentru pacienți adulti.
Este membru fondator al Societății Române de Analiză Jungiană (S.R.A.J.), membru al Asociației Internaționale de Psihologie Jungiană (IAAP), membru al Asociației de Psihologie Clinică (A.P.C.).
Date de contact:
andreit.chiriac@
tel: +40 729 257 399
site: www.andreichiriac.ro
Cristina Ionescu
Psihoterapeut supervizor și formator Jungian, Gestalt Terapeut (certificat de Colegiul Psihologilor din România). Analist Jungian (2016), membru individual al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (IAAP, 2018) și supervizor (2019).
Gestalt Terapeut, membru al Asociatiei Europene de Gestalt (EAGT).
Este Art Terapeut Phronetik.
A urmat cursurile programului de routerat de formare ca Anailst Jungian între 2010-2016, program organizat de Asociația Internațională de Analiză Jungiană.
A deschis “Cabinetul de Practică Individual” în 2003 și în același an, a devenit membru al Asociației Psihologilor din România (APR).
A obținut: Certificatul pentru calitatea de psihoterapeut în Terapia Gestalt, de la Federația Româna de Psihoterapie în 2005, devenind membru al Societății de Gestalt Terapie (SGTR), Atestatul de Liberă Practică în 2007, Certificatul de Liberă Practică în Psihologie Clinică în 2007, Certificatul de liberă practică în Psihologie Analitică în 2008.
În 2013, Asociația Româna de Terapii Expresive, i-a dat calitatea de Psihoterapeut Phronetik în Art Terapie și Lut, cursuri susținute în cadrul Școlii Austriace de Art Terapie, programul de formare de 4 ani avansat.
A participat la cursuri, conferințe și workshopuri în terapia sandplay, fiind candidat diplomat al Societății Internaționale de Sandplay (ISST).
A urmat cursuri de coaching și managementul procesului de comunicare, de gestalt organizațional și hipnoză cu traineri francezi.
A participat la:
- Congresul Internațional de Somatoterapie cu tema Hipnoza Modernă, unde a prezentat un caz pe tema “Aspecte clinice ale procesului hipnozei (2002); Congres de Psihoneuroendocrinologie, București, 2002, susținând lucrarea pe tema : “Schimbări Motivaționale și de Tonus Emoțional în Leziuni ale Lobului Frontal”;
- Conferința Europeană de la Trieste, 2015;
- Congres Internațional de Psihologie Analitică, Kyoto, 2016, congres la care a primit recunoașterea ca membru individual al IAAP.
- Workshop Internațional de Analytical Psychology, cu tema: Childhood and Adolescence 2017 și 2018 susținând o prezentare de caz, Munchen, 2018.
- Conferința de supervizare a supervizării, București, 2019, prezentând 2 cazuri, în urma căreia a primit calitatea de supervizor IAAP.
Are experiență ca psiholog clinician în: Institutul de Boli Cardiovasculare, Hospice spital de boli terminale (8 ani), Clinica Hipocrates (2 ani), Clinica S.C. American Medical Center, Clinica Art Medica Clinical Center, S.C Filip Clinical Center și Orhideea Clinical Center.
În prezent: practică psihoterapia jungiană în art terapie, lut și sandplay. în cabinet privat din 2003, cu adolescenți, adulți și cupluri.
Este membru fondator al Societății Române de Analiză Jungiană (SRAJ) și membru individual al Asociației Internaționale de Psihologie Jungiană ( IAAP).
Date de contact:
cristinascu@yahoo.com
tel: +40 721 446 882
Carmen Popescu
Este psihoterapeut și supervizor, psiholog clinician principal autonom acreditat de Colegiul Psihologilor din România (2013), analist Jungian și supervizor acreditat (2021) de International Association for Analytical Psychology (IAAP).
După absolvirea Masterului de Psihologie Analitică Jungiană la Universitatea Titu Maiorescu, urmează programul de formare în psihoterapie ericksoniană la Asociația Română de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Eriksoniana, în paralel cu programul de specializare postuniversitară Septimus în cadrul Universității Sheffield din Marea Britanie. A absolvit programul de formare în psihoterapie psihanalitică în cadrul Fundației Româno-Olandeze de Psihoterapie Psihanalitică.
Doctor în psihologie devine în 2014 când obține titlul la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației.
În 2016 este certificatâ formarea sa ca analist Jungian prin programul de ruterat al International Association for Analytical Psychology (IAAP) iar în 2021 obține și certificarea ca supervizor Jungian în cadrul aceleiași asociații.
Este unul dintre fondatorii Societății Române de Analiză Jungiană.
Date de contact:
carmenmariapopescu@
tel: +40 722 388 829
Adina Nicu
Este analist Jungian, supervizor si formator.
A studiat Psihologia la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (2002) și a urmat cursurile Masterului de Psihologie Analitică la Universitatea Titu Maiorescu (2004) și programul de formare în psihoterapie analitică jungiană din România. A obținut dreptul de practică în 2005 prin Federația Română de Psihoterapie și în 2006, ulterior înființării Colegiului Psihologilor din România a obținut dreptul de practică în psihoterapie urmat de certificarea ca supervizor pentru psihoterapie analitică.
Între 2015 și 2019 a urmat cursurile de formare ca analist Jungian prin programul de routerat al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică, cu numeroși formatori din toate colțurile lumii.
A urmat cursuri de formare cu formatori recunoscuți pe plan internațional din Asociația Internațională de Psihologie Analitică (IAAP).
Acum este unul dintre lectorii programului de routerat desfasurat de sub egida IAAP pentru viitorii analisti romani, unde sustine cursurile de Trauma si Complexe Culturale.
Arii de expertiză:
- Psihoterapie cu adulți care se confruntă cu stări depresive, anxioase, traumă. De asemenea psihoterapie cu adulți care trec prin stări de tranziție legate de divorț, separare, doliu, schimbarea locului de muncă sau a casei, îmbătrânire.
- Psihanaliza jungiană cu adulții care își doresc să se cunoască mai bine, să își folosească mai bine resursele, să devină o persoană cât mai aproape de persoana care ar putea fi.
- Psihoterapie cu copii, care au probleme la școală, cu colegii sau acasă.
Este membru fondator si presedintele Comisiei Educationale a Societății Române de Analiză Jungiană.
Date de contact:
nicuadina@yahoo.com
tel: +40 723 580 833
Ioana Maria Olteanu
Este psihoterapeut și supervizor de orientare analitică, psiholog clinician (Colegiul Psihologilor din România) și analist (International Association of Analytical Psychology).
A studiat psihologia la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (2002) și a urmat cursurile masterului de psihologie analitică la Universitatea Titu Maiorescu (2004) și programul de formare continuă în psihoterapie analitică din România. A obținut dreptul de practică în Colegiul Psihologilor din România în 2006 ca pshihoterapeut și clinician, iar în 2021 a primit certificarea ca supervisor pentru psihoterapie analitică.
Începând cu 2017 urmează cursurile de formare ca analist jungian prin programul de routerat al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică, iar în 2022, în cadrul congresului internațional IAAP de la Buenos Aires, este ratificată ca analist.
A urmat cursuri de formare cu formatori recunoscuți pe plan internațional din Asociația Internațională de Psihologie Analitică (IAAP),
Societatea Internațională pentru Terapie Sand-Play (ISST),
Asociația Internațională de Sandwork Expresiv (IAES),
precum și cu formatori români din
Asociația de Psihologie Analitică din Romania (ARPA),
Societatea de Gestalt Terapie din Romania (SGTR),
Este psiholog practicant din 2002 în cadrul unor clinici medicale, iar din 2006 practică psihoterapia în cabinetul privat. Are experiență în terapii individuale și lucrul cu copii, adolescenți, părinți, cupluri, Oferă supervizare pentru psihoterapeuți. Își desfășoară activitatea în București și Câmpina.
Este membru fondator al Societății Române de Analiză Jungiană, președinte al Romanian Developing Group din cadrul Asociației Internaționale de Psihologie Analitică.
Date de contact:
ioanamariacoja@gmail.com
tel: +40 744 999 455
Cristian Constantinescu
În anul 1998 am absolvit Facultatea de Filosofie, după un an de jurnalism, și un an de vânzări, pentru 10 ani am lucrat în domeniul administrației și politicilor publice și integrării europene în domeniul siguranței rutiere.
În 2002, am ieşit dintr-o zonă de vicisitudini personale prin practicarea meditaţiei Sahaja Yoga, adică prin practicarea meditaţiei pentru obţinerea stării de conştiinţă fără gânduri, sau de oprire a modificărilor minţii. Am descoperit atunci ceea ce filosofia orientală cunoaşte de milenii, şi anume că există centri de organizare psihică şi în afara conştiinţei umane personale. În India, se consideră că Sinele persoanei continuă să existe şi când eul personal este cufundat în somnul profund, iar starea de realizare a sinelui este o stare paradoxală de activitate perfect conştientă şi în acelaşi timp de o relaxare similară somnului profund. În Japonia, atenţia este direcţionată înspre Hara, la o palmă sub ombilic, care este identificat de practicanții artelor marțiale cu centrul lumii, adică centrul personalităţii globale în care spaţiul interior personal şi spaţiul exterior sunt armonizate.
Am fost atras de cercetările psihologului elveţian Carl Gustav Jung care probează existenţa unor factori psihici autonomi, care scapă influenţei complexului eului. Apropiat al studiului comparat al religiilor şi antropologiei, Jung a observat paternuri de funcţionare sufletească general umane, pe care le-a numit arhetipuri. Totalitatea acestora a numit-o inconştient colectiv. Pentru Jung, cel mai important dintre arhetipuri, Sinele, care se manifestă în desenele omului primitiv, în desenele copiilor de 3 ani, în desenele pacienţilor nevrotici sau ale persoanelor care fac dezvoltare personală, şi chiar în desenele pacienţilor de schizofrenie, sub forma unor figuri geometrice de tip mandala, nu este o descoperire culturală sau intelectuală ci mai degrabă un instinct al totalităţii personalităţii, prezent ca posibilitate în psihismul inconştient al fiecărei fiinţe umane şi aşteptând să se actualizeze sub forma unui ghid pentru dezvoltarea unei personalităţi umane complet realizate, centrate.
În ceea ce Jung numea sincronicitate, tot în 2002 m-am format teoretic în psihoterapie analitică în cadrul programului masteral al Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, iar în 2004 am continuat doi ani cu formarea în psihoterapie Gestalt.
În 2009 am început formarea în terapie sandplay, cu preşedintele la acea vreme al Societăţii Internaţionale de Terapie Sandplay - ISST, Ruth Amman. În ianuarie 2010 am început procesul personal cu un analist jungian italian, iar formarea şi supervizarea cu terapeuţi sandplay formatori din mai multe societăţi formatoare, SUA, Elveţia, Italia, Anglia precum şi membri ISST din societăţile asiatice chineză, japoneză, taiwaneză. Aceste formări au avut loc în contextul congreselor ISST internaţionale precum şi în cadrul altor evenimente cum ar fi „Caring for the Soul Conference”, un eveniment organizat împreună cu Societatea Elveţiană de Sandplay. Beneficiul acestor formări internaţionale a fost expunerea la experienţe diverse care adâncesc spaţiul de reflecţie legat de ceea ce sandplay reprezintă cu adevărat. În prezent sunt candidat ISST. În aceste formări am învăţat să folosesc și dansul şi pictura ca mijloc de imaginaţie activă ca parte a procesului meu de dezvoltare personală şi ca parte a muncii terapeutice de înţelegere şi de lucru cu pacienţii mei.
În 2011 am înfiinţat Asociaţia LAPIS în scopul promovării terapiei analitice, terapiei sandplay şi a sandwork expresiv, adică a folosirii extinse a sandplay terapiei în cadrul grupurilor de copii sau persoane vulnerabile social şi economic. Mi-am dorit să folosesc potenţialul terapiei sandplay în România, nu numai în cabinet, pentru copii şi adulţii care îşi permit să plătească şedinţele de terapie, dar şi în cadrul mai multor proiecte dedicate copiilor din comunităţi defavorizate, și am demarat în România împreună cu Asociația Internațională pentru Sandwork Expresiv şi împreună cu psihologii voluntari şi cu instituţiile care au dorit să ne găzduiască programe. Primele proiecte au fost demarate în ianuarie 2012, la Centrul de Plasament şi de Zi „Sf. Macrina” şi Şcoala 85 "Vasile Bunescu" din Bucureşti, şi au constat în formarea pro-bono a 26 de voluntari şi în oferirea de suport terapeutic gratuit pentru 39 de copii. Tot în 2012, am tradus și tipărit cartea fondatoarei terapiei sandplay, Dora Kalff "Sandplay - O abordare psihoterapeutică a sufletului". În 2010, am tradus pentru Editura TREI, ”Terapia familiei” a Virginiei Satir.
În 2011 am fost admis la programul de formare internațională organizat de Asociația Internațională de Analiză Jungiană - IAAP iar în 2019 am devenit membru direct al IAAP.
În 2021 am fondat împreună cu colegii mei Societatea Română de Analiză Jungiană - SRAJ, societate care în 2023 a fost certificată de Colegiul Psihologilor din România să organizeze un program de formare de bază în psihoterapie analitică.
Pentru a-mi dezvolta competențe de psihologie clinică și cercetare psihologică, în 2021 am început Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu pe care am absolvit-o în iunie 2023.
Date de contact:
cristi_
tel: +40 723 168 895