Andrew+Samuels.jpg

Prof. Andrew Samuels (Marea Britanie)

Analist Jungian - Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (IAAP) , Training analyst - Society of Analytical Psychology (SAP), Profesor emerit de psihologie analitică la Universitatea din Essex, Profesor invitat de studii psihanalitice la Goldsmiths, London University, Profesor onorific de psihologie și studii terapeutice la Universitatea Roehampton și Profesor adjunct invitat la Programul postdoctoral de psihoterapie și psihanaliză de la Universitatea din New York. 

Prof. Andrew Samuels, împreună cu Prof. Renos Papadopoulos s-au numărat printre primii profesori de psihologie analitică din lume și sunt co-fondatorii masteratului de studii jungiene și postjungiene de la Centrul de Studii Psihanalitice de la Universitatea din Essex, Marea Britanie. În 2006, Prof. Andrew Samuels a fost ales unul dintre primii șase membri de onoare ai Consiliului de Psihoterapie din Regatul Unit (UKCP), căruia i-a devenit, în 2009, președinte. Autor și Editor a peste 30 de cărți, capitole de carte și articole, printre care: Jung and the PostJungians (1985),  The Father: Contemporary Jungian Perspectives (1985), A Critical Dictionary of Jungian Analysis (1986), The Plural Psyche: Personality, Morality & The Father (1989), Psychopathology: Contemporary Jungian Perspectives (1992), The Political Psyche (1993), Politics on the Couch : Citizenship and the Internal Life (2001).

Pentru SRAJ, prof. Andrew Samuels a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: A fi bărbat: perspective Psihologice, Profesionale și Politice  (februarie 2023).

 

Audrey+Punnett.png

Dr. Audrey Punnett (Statele Unite ale Americii)

Vicepreședintele pentru Americi al International Society of Sandplay Therapy (ISST), editorul a două volume dedicate analizei jungiene în lucrul cu copii și autoarea unui volum dedicat temei orfanului.

Pentru SRAJ, dr. Audrey Punnett a participat ca invitată în cadrul a două evenimente, cu temele: Copiii- miraculoși și provocatori Modulul 1: Importanta jocului (martie 2023) si Copiii- miraculoși și provocatori Modulul 2: De la copilul interior la copilul din cabinet (martie 2023).

Avi-Baumann.jpeg

Dr. Avi-Baumann (Israel)

Psiholog clinician senior, analist jungian si supervizor. A fost presedintele Institutului de Psihologie Analitica (IIJP) Istrael, coordonatorul programului de studii in psihoterapie jungiana si lector la Universitatea Bar Ilan. De asemenea, a ocupat pozitia de psiholog sef al Centrului Medical Hadssah, din Ierusalim, Israel. Este autor de carti, articole si prezentari sustinute la conferinte internationale ale IAAP.

Pentru SRAJ, dr. Avi Baumann a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Depresia ca experienta a pierderii si partea a procesului de transformare (iulie 2022).

Bradley+Tepaske.jpg

Dr. Bradley TePaske (Statele Unite ale Americii)

Analist jungian senior si analist de copii cu practica privata in Los Angeles, California, a studiat la Institutul Jung din Elvetia, avandu-i ca mentori pe C.A Meier si pe James Hillman insusi.

Pentru SRAJ, prof. Bradley TePaske a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Aspecte ale unicitatii: Inimitabilul James Hillman (ianuarie 2022).

Donald-Kalsched.jpg

Dr. Donald Kalsched (Statele Unite ale Americii)

Clinical Psychologist and Jungian Psychoanalyst with a private practice in Brunswick Maine. He is the author of two major books (see above) and many articles and chapters in professional journals exploring the clinical applications of Jungian theory to patients with an early trauma history.

Pentru SRAJ, dr. Donald Kalsched a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Trauma si Capacitatea de a Simti: Aspecte clinice la pacientii care au suferit traume timpurii (octombrie 2021).

Franz+Ruppert.jpg

Prof. Dr. Franz Ruppert (Germania)

Psihoterapeut și profesor de Psihplogie la Applied University din München, autorul a 11 cărți despre teoria și metoda sa (IoPT)

Pentru SRAJ, prof. dr. Franz Ruppert a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Aspecte problematice ale corpului: Despre noi insine si despre traumele generatiilor anterioare (iunie 2022).

Jan+Wiener.jpg

Jan Wiener (Marea Britanie)

Analist formator si supervizor pentru Societatea de Psihologie Analitica. A fost vicepresedinte al IAAP intre anii 2010 - 2013, implicandu-se in dezvoltarea psihologiei analitice in diferite parti ale lumii, cu precadere in Europa de Est. Este autoarea/editoarea a patru carti si a numeroase capitole si lucrari pe teme precum: formare, transfer, etica si supervizare.

Pentru SRAJ, doamna Jan Wiener a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Ideile lui Michael Fordham in actiune (aprilie 2022).

Jean-Knox.png

Dr. Jean Knox (Marea Britanie)

Psihiatru și analist jungian. Profesor asociat onorific la Universitatea din Exeter. Membru senior și terapeut de formare al Fundației Britanice de Psihoterapie.

Pentru SRAJ, dr. Jean Knox a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Internal working models and the implicit unconscious developmental, neuroscientific and relational perspective (ianuarie 2024).

Jeremy_Holmes.jpg

Prof. Dr. Jeremy Holmes (Marea Britanie)

Psihiatru și psihoterapeut psihanalitic. Profesor vizitator la Universitatea din Exeter. Fondator al programului de masterat și doctorat în psihoterapie psihanalitică. Fost președinte al Facultății de Psihoterapie a Colegiului Regal al Psihiatrilor.

Pentru SRAJ, prof. dr. Jeremy Holmes a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Disorganized attachment and its developmental and clinical consequences (februarie 2024).

john-beebe.jpg

Dr. John Beebe (Statele Unite ale Americii)

Analist jungian și fost președinte al Institutului C. G. Jung din San Francisco, este autorul cărților Integrity in Depth și Energies and Patterns in Psychological Type: The Reservoir of Consciousness. Este co-autor, împreună cu Virginia Apperson, al cărții The Presence of the Feminine in Film, și co-editor, împreună cu Ernst Falzeder, al cărții The Question of Psychological Types: The Correspondence of C. G. Jung and Hans Schmid-Guisan. A scris prefața la ediția recentă Routledge Classics a cărții din 1921 a lui Jung, Psychological Types. John Beebe a condus o abordare tipologică jungiană în analiza filmului. Modelul său de tip, cu opt funcții și opt arhetipuri, este larg studiat și aplicat.

Pentru SRAJ, dr. John Beebe a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Self and the Shadow in the Light of Jungian Typology (mai 2023).

Mark+Winborn.jpg

Dr. Mark Winborn (Statele Unite ale Americii)

Analist Jungian Senior, USA, Lector la C.G.Jung Institute (Küsnacht – CH) precum si Autor al volumelor Interpretation in Jungian Analysis: Art and Technique; Deep Blues; Shared Realities (Ed.)

Pentru SRAJ, dr. Mark Winborn a participat ca invitat în cadrul mai multor evenimente, cu temele: Arta si tehnica interpretarii in psihoterapie: Dialogul transformativ (februarie 2022), Mecanisme defensive in procesul analitic (octombrie 2022) si Corpul - Imaginatia corpului si neurostiinta (noiembrie 2023).

Dna+Marian+Dunlea.jpg

Doamna Marian Dunlea (Marea Britanie)

 

Pentru SRAJ, doamna Marian Dunlea a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Corpul - Eros si intelepciune (septembrie 2023).

Dr-Mario-Marrone-Online-Therapist.jpg

Dr. Mario Marrone (Spania / Marea Britanie)

Psihiatru și psihoterapeut. Fondator și președinte al International Attachment Network și al Journal Attachment and Human Development. Discipol direct al lui John Bowlby la Clinica Tavistock.

Pentru SRAJ, dr. Mario Marrone a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Attachment theory and its implications in clinical practice (mai 2023).

Milvia+Talamini.jpg

Dr. Milvia Talamini (Italia)

Doctor în Psihologie, absolventă al Universității din Milano, Analist Jungian și Supervizor în cadrul Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (IAAP) și Centro Italiano di Psicologica Analitica (CIPA), Senior Teaching Member în cadrul International Society for Sandplay Therapy (ISST), membră Membră de onoare în cadrul A.F.J.S. - Association Française d’Études et de Recherches sur la Thérapie par le Jeu de Sable. Lucrarea sa "The Body Unveils what the Mind Holds: The Case of Diana" a fost publicată în Journal of Sandplay Therapy (2010, 19(2)).

Pentru SRAJ, dr. Milvia Talamini a participat ca invitată în cadrul a două evenimente, cu temele: Abordarea psihosomatică în viziunea lui C.G. Jung: de la cauzalitate la sincronicitate (iulie 2021) și A deveni femeie: Cum influențează relația cu părinții noștri procesul de formare a feminității (ianuarie 2023).

Misser+Berg.jpg

Doamna Misser Berg (Danemarca)

Analist Jungian, Președintele în exercițiu al International Association for Analytical Psychology (IAAP), co-fondator al organizației daneze Danish Society for Analytical Psychology (DSAP) și fost președinte al DSAP în perioada 2000 - 2005. A fost director de studii la Institutul C.G. Jung, Copenhaga din 2005 – 2019.

Pentru SRAJ, doamna Misser Berg a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Fiicele tatilor (iunie 2021).

Murray+Stein.jpg

Dr. Murray Stein (Elvetia)

Analist formator și supervizor la International School of Analytical Psychology Zurich (ISAP-ZURICH). A fost președinte al Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (IAAP) și al ISAP-ZURICH și susține prelegeri la nivel internațional. Este autorul cărților Jung's Map of the Soul, Minding the Self, Outside Inside and All Around și a multor alte cărți și articole. Până în prezent, au fost publicate patru volume din colecțiile sale de scrieri. Locuiește în Elveția și își desfășoară practica privată în Zurich.

Pentru SRAJ, dr. Murray Stein a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Mijlocul vietii: Transformari si cai ulterioare (noiembrie 2022).

Nancy+Krieger.jpg

Dr. Nancy Krieger (Franta / Elvetia)

Analist formator și supervizor. In prezent Director al Programului la ISAP Zurich. A fost în prima clasă de absolvenți de la ISAP. Deține un doctorat de la Universitatea din Essex, Centrul pentru Studii Psihoanalitice. Teza sa investighează modul în care creierul, funcționând ca un sistem dinamic fizic, generează conștiința, folosind teoria lui Jung despre complexe ca model. O versiune ușor prescurtată a fost publicată de Routledge cu titlul Bridges to Consciousness: Complexes and Complexity. Este fascinată de cât de aproape teoriile lui Jung, formulate acum peste un secol, reflectă descoperirile actuale în domeniul neurologiei și al studiilor despre conștiință. Background-ul său original este în sisteme de calcul și comunicații.

Pentru SRAJ, dr. Nancy Krieger a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Complexe Psihice si Neurostiinta: Complex, Ego, and counsciousness - Jungian and Post-Jungian Neuroscientific Concepts (iunie 2021).

Otto+Kernberg.jpg

Dr. Otto Kernberg (Statele Unite ale Americii)

Directorul Institutului de Tulburări de Personalitate de la Spitalul New York Presbyterian. Profesor de Psihiatrie la Colegiul Medical Weill al Universității Cornell. Fost președinte al Asociației Internaționale de Psihanaliză.. Autor si co-autor a 25 de carti.

Pentru SRAJ, dr. Otto Kernberg a participat ca invitat în cadrul evenimentului cu tema: Trairea Narcisismului: Intre golul interior si fascinatia grandorii (martie 2022).

Dna+Renate+Daniel_Photo.jpg

Dr. Renate Daniel (Germania / Elvetia)

Analist și director de studii la C. G. Jung Institut din Kusnacht, Elvetia, este și autorul unor importante cărți precum: Psyche, soma si Sinele intunecat.

Pentru SRAJ, dr. Renate Daniel a participat ca invitata în cadrul evenimentului cu tema: Corpul - Psyche, soma si Sinele Intunecat (decembrie 2023).