square-colors.png

Formare de bază

descriere+program.jpg

Program

Programul nostru de formare este acreditat de către Colegiul Psihologilor din România prin avizul profesional nr. 59 din 15.05.2023, înregistrat în Registrul furnizorilor și programelor de formare profesională sub nr. RF-II-B-240.

Formarea își propune să ofere candidaților experimentarea cât mai îndeaproape a laturii practice a acestei meserii. Este un program gândit să ofere candidațiilor perspective și unelte care să îi ajute pe viitorii psihoterapeuți să ințeleagă procesul analitic cu tot ce are în comun cu celelalte școli de gândire psihoterapeutică psihodinamică, dar și cu ce are unic psihologia analitică.

Programul va începe în octombrie 2024 și va avea 4 semestre desfășurate pe parcursul a 2 ani.

Costul formării este de 700 de euro pentru un semestru.

Beneficiază de un discount de 10% cei care vor plăti întreaga sumă până la data de 15 octombrie.

Cursurile se vor desfășura fizic, într-o zonă istorică a Bucureștiului, la hotel Cișmigiu.

Cele cu formatori străini se vor desfășura fie online fie față-în-față, în limba engleză.

Seminariile și cursurile vor avea loc în weekend sau seara, astfel încât studenții noștri vor putea să iși mențină activitățile profesionale curente*.

Programul nostru se bucură și de o parte semnificativă de practică clinică, colaborând cu cele două mari spitale de psihiatrie din București, respectiv Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Alexandru Obregia” și Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”.

*Exceptie ar putea face modulele de practică clinică, care se vor desfășura într-unul din spitalele de psihiatrie menționate. 

curricula.jpg

Curriculum

În cadrul trainingului, se va studia din Operele Complete ale lui Carl Gustav Jung, si totodata se va elabora pe marginea materialelor postjungienilor: Erich Neumann, Marie Luise Von Franz, James Hillman, Marion Woodman, Michael Fordham etc. 

Programul nostru cuprinde și seminarii cu principalele curente de gândire psihanalitică: Sigmund Freud, Alfred Bion, Heinz Kohut, Melanie Klein etc.

Formarea în psihologie analitică presupune parcurgerea unui proces de analiză personală de 150 de ore pentru intrarea în profesie.

După terminarea programului de bază și intrarea în profesie urmează formarea continuă care include supervizare, continuarea analizei personale și cursuri de specializare, necesare pentru obținerea practicii autonome.

SRAJ recunoaște candidaților săi 30 de ore de analiză personală dintr-o altă școală terapeutică.

descriere+corp+profesoral.jpg

Formatori

Programul iși propune să încurajeze și să construiască o comunitate și o atmosferă de creștere și invățare pentru toți cei implicați în acest proces, atât formatori cât și studenți.

Formarea asigură un program de mentorat pentru studenții săi, in drumul spre intrarea in profesie.

Corpul nostru profesoral este format din analiști, membrii fondatori ai SRAJ, și invitați cu o mare expertiză în domeniul psihologiei analitice.